Хасково

Доброволци поставиха дървени кошове за боклуци в парк „Ямача“

Три дървени коша за боклуци бяха поставени от младежи в хасковския парк „Ямача“.

Един е на помощното игрище и два са в гората – на места, където има повече посетители. Инициативата е организирана доброволно от граждани, част от фейсбук групата „Хасково, Дерзай“.

„Често разхождайки се в парка ни направи впечатление, че има две места в гората, които са по-скрити, но въпреки това се посещават от доста хора. На тези пространства често висяха торбички и чували по дърветата, поставяни от съвестни граждани. Решихме да направим кошчета от масивно дърво, в което да се поставят чувалите. И освен чисто функционалния аспект решихме да добавим и малко цвят и облик на кошчетата – стилизирани изображения на природна тематика, които да привличат внимание и да добавят естетика“, разказа пред Haskovo.info Ангел Бондов.

Помощното игрище е избрано поради големия брой ползватели, които често оставят много боклуци по терена. „Надяваме се сега като има кош – да го използват по предназначение“, казва Ангел. Всички кошчета са с метални кукички, на които да се закачат чувалите. „Надявам се освен нас, съвестните граждани и община Хасково да помогне с почистването на кошовете. Призоваваме хората да пазят парка чист, защото той е за всички нас“, казват доброволците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
07.11.2021 12:55 12:55

Много добра инициатива! Браво! Има хора ш този град!

ха
ха
07.11.2021 13:20 13:20

Браво, живи и здрави да сте !

Back to top button