Хасково

60% от паралелките от 1 до 4 клас в Хасковско ще могат да се върнат в клас след тестване

Близо 60% от паралелките на учениците от 1 до 4 клас в Хасковска област ще могат да се върнат към присъствената форма на обучение след тестване на децата за COVID-19.

4 045 родители в региона са попълнили до днес на обяд декларации за съгласие децата им да бъдат тествани, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Така в 246 паралелки от общо 419 има съгласие на 50 и повече процента от родителите за употребата на неинвазивните COVID-тестове. Децата, чиито родители не са заявили съгласие ще продължат да учат онлайн.

И днес обаче в РУО – Хасково не са пристигнали щадящите COVID-тестове за деца. От Министерството на образованието и науката съобщиха, че са поръчали 400 000 теста, като са пристигнали само половината, които са разпределени в 13 области на страната. Хасково е в останалите 15 области, които все още чакат и децата продължават да учат онлайн.

Родителите и учителите ще бъдат уведомени веднага, щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни предварително, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от I до IV клас.

Децата ще бъдат тествани в училище, в класната стая на класа в понеделник и в четвъртък преди началото на учебния процес. Учениците със специални образователни потребности ще бъдат тествани от родителите вкъщи. Тестовете се правят с изследване на слюнка.

Haskovo.info припомня, че в Хасково и още 5 общини на областта учебните занятия се провеждат изцяло онлайн заради високата заболеваемост от COVID-19, а в останалите общини е ротационно – 50% присъствено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ние идваме
Ние идваме
09.11.2021 22:21 22:21

6 общини са онлайн до 20,какви тестове, пълна лудница. Смешни и жалки сте некадърници

Хич не идвайте
Хич не идвайте
09.11.2021 22:51 22:51

Тестове няма. А малка подробност е че в тези 60% от паралелките ще учат 50% от учениците. Ама ако има тестове. Но никой не знае кога ще е това. Поне не тази седмица

Back to top button