Хасково

Военните разпънаха палатки за изборната нощ пред зала „Дружба“

Военни започнаха преди обяд да разпъват 4 палатки пред централния вход на спортна зала „Дружба“ в Хасково.

Това се прави за изборната нощ в неделя, когато се очакват стотици членове на СИК от Хасковска област. Те ще предават изборните книжа в залата, където се помещава РИК. Този път различното от предходните избори е, че ще има и буферно помещение за изчакване на секционните членове.

Пред входа на залата ще бъде разположена и кабинка, откъдето ще се съобщават номерата на секциите, които ще влизат в залата. Целта е да няма големи струпвания на хора. Екипи са ангажирани с организацията и пропускателния режим. На 30 минути ще се извършва дезинфекция в самата зала.

Днес в залата започнаха да се настаняват и от Информационно обслужване. В Хасково се очакват да пристигнат машините за гласуване.

На последното си заседание РИК определи да има по 1 подвижна секция за гласуване на избиратели под карантина и изолация в общините Хасково, Димитровград и Свиленград. ЦИК пък назначи временно Вълчо Вълчев на мястото на Петя Бостанджиева в РИК – Хасково, която отсъства по здравословни причини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button