Хасково

Хасковлийка си счупи ръката на разбит тротоар и осъди общината

Жена е осъдила Община Хасково, след като си е счупила ръката при падане на разбит тротоар, става ясно от решение на окръжния съд.

Инцидентът е станал на 5 октомври миналата година около 16 часа. Жената вървяла със своя приятелка по тротоара на булевард „Раковски“ от улиците „Странджа планина“ към „Средна гора“. Срещу блок 15 на булевард „Раковски“ хасковлийката се спънала в разместените, повдигнати и стърчащи тротоарни плочки. Тя паднала и получила открито счупване на костите на лявата предмишница.

Пострадалата била откарана с линейка в болница, където била оперирана. Лявата й ръка била гипсирана 45 дни. През декември била извършена нова операция. Лечебният процес и към момента не бил приключил и продължавала да изпитва болки, като взимала болкоуспокояващи.

Пред съда тя е заявила, че след претърпяната злополука здравословното й състояние се е влошило, което дало отражение на психиката й. Според пострадала претърпените от нея имуществени и неимуществени вреди са резултат на това, че общината не е спазила задължението си да ремонтира и поддържа тротоара.
Общината е депозирала писмен отговор, с който оспорва предявените искове по основание и размер.

В крайна сметка Община Хасково е осъдена да заплати на жената 12 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди, 2 902 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди с лихвата, както и съдебни разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.11.2021 21:57 21:57

Bravo na jenata!!!!

Йоанна
Йоанна
28.08.2022 1:35 1:35

Респект

Йоанна
Йоанна
28.08.2022 1:40 1:40

Майками също така си счупи ръката в Павликени точно пред Медиана на бордюра който също така е счупен .подчертавам със нищо не ни съдеистваха накараха ни със свои собствени превоз да отидем във смешното в град Велико Търново казаха отиде в Търново тук не гипсираме ..

Back to top button