Хасково

ВиК – Хасково: Спазваме погасителен план към ЕВН и настояваме за разговори

ВиК – Хасково спазва стриктно погасителен план за дължимите суми за електричество, пишат в позиция до медиите от водното дружество, което вчера беше заплашено да остане без ток в административните си сгради заради неплатени сметки.

В тежката кризисна ситуация с галопиращите цени на тока на свободния пазар дружеството полага всички усилия да е коректно към контрагентите и абонатите си. Убедени сме, че сложната ситуация с рекордните цени на електроенергията не се решава със заплахи, а с преговори, се казва в писмото.

Повод за позицията е изпратена от ЕВН информация, че ако ВиК не покрие задълженията си за септември до 23 ноември два дни по-късно от електроразпределителното дружество ще спрат електричеството в административните сгради.

От ВиК обясняват, че през последните месеци пристигат три пъти по-високи фактури за ток и дават пример, че до лятото средно дружеството е плащало по около 400 000 лева на месец, през септемврисметката е за 1 078 000 лв. В същото време предлага услуги на абонатите си на регулирани цени, утвърдени от КЕВР.

От сметката си за август на стойност 1 102 000 лв. ВиК е платило половината, а останалата е договорена за разсрочено плащане на три вноски. Платена е и половината от сметката за септември като е поискана отсрочка за останалата. Вместо това обаче ВиК получило ултиматум, се казва в позицията.

Ако бъде спрян токът в административните сгради ВиК няма да може да върши работата си, тъй като там се намират Центърът за работа с клиенти и Касовият салон, в които гражданите плащат месечните си сметки и няма да можем да съберем сумите, посочват от водното дружество.

От ВиК настояват здравият разум да надделее и преговорите с „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД да продължат и припомнят, че „Български ВиК холдинг“ ЕАД регистрира дружество, което да купува електроенергия за 22-те дъщерни ВиК дружества. Предстои то да кандидатства за лиценз пред КЕВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кали
Кали
18.11.2021 10:23 10:23

Ем Божко тя тая работа не е като оная работа с леля ти хахахах

Back to top button