Хасково

Три общини в Хасковска област със средства за ученически лагери

Три общини в Хасковска област получават средства за ученически лагери за реализирани и предстоящи почивки по Националната програма „Отново заедно“.

Правителството одобри трансфер от 21 700 лв. за община Хасково. В рамките на същата програма община Харманли получава 18 450 лв., а Стамболово – 11 000 лв.

Безплатните ваканции ще могат да се организират и през тази учебна година. Програмата е удължена до 14 септември 2022 г. Лагерите ще могат да се провеждат в периодите, когато епидемичната обстановка в страната позволява това.

Това е шестото финансиране на ученически почивки. Общият бюджет е 15 млн. лв. от средствата, предназначени за подпомагане на туризма.

За всеки участник в пътуването се осигурява шестдневен туристически пакет в размер на 500 лв., припомня Haskovo.info. Офертата включва настаняване с 5 нощувки, храна, транспорт, застраховка и допълнителни дейности. Целта е да се насърчи възстановяването на комуникацията между учениците, да стимулира тяхната физическа активност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button