Хасково

EVN: Спираме тока на обекти на ВиК – Хасково, няма да спират водата

Спряно е електричеството на сгради на ВиК – Хасково заради неплатен дълг за консумиран ток в размер на 2.2 млн. лв., съобщават от EVN.

Става въпрос за няколко обекта на водното дружество в региона, които са складове и работилници. Водоснабдяването и работата с клиентите не е засегнато, уточниха за Haskovo.info от EVN.

Управителят на ВиК – Хасково Божидар Желязков коментира пред Haskovo.info, че предупреждението е за сгради с нулева консумация, които не засягат работата с клиентите, но към момента всички обекти имат електричество.

Желязков допълни, че към момента задълженията на ВиК към EVN с новата фактура за октомври са 2 289 000 лв. Продължавали активните преговори с EVN, като за утре имало насрочена нова среща.

Haskovo.info припомня, че от EVN предупредиха ВиК и обществеността за проблема на 17 ноември. Беше даден срок за разплащането до 23 ноември. Водното дружество е информирано за графика на изключване, така че да има възможност да предприеме съответните мерки за безопасност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button