Любопитно

Стотици деца изработиха коледни играчки и екоелха от отпадъци

Стотици деца изработиха коледни играчки от отпадъчни материали по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците, съобщават от РИОСВ – Хасково.

Над 380 снимки на творби изпратиха деца и ученици за участие в инициативата, както от областите Хасково и Кърджали, така и от други части на страната и от чужбина. Коледната украса, получила най-много гласове до крайния срок за гласуване – 449, и наградата на публиката е изработена от Клуб „Екология“ към СУ „Христо Ботев“ в Ивайловград с ръководител Галева Попова. За своя проект, състоящ се от коледна елха, венец и снежен човек, учениците са използвали коркови тапи, кашон, пластмасови капачки и лъжици.

РИОСВ

Наградата на екоинспекцията е за екоелхата на школата „Забавна екоработилница“ към ОП „Детски и младежки център“ в Димитровград с ръководител Светла Билярска. Тя е изцяло изработена и украсена от отпадъчни материали. Груповият проект включва елха, изработена от стара стълба, крака от счупена маса и 1 500 зелени хартиени фунийки, коледна кутия от кашон, гирлянди и играчки от балони от отминал рожден ден, картонени ролки от тоалетна хартия, метални капачки, лентички от фойерверки, изрязани пластмасови бутилки, пластмасови капачки и лъжички, хартия, картон, плат, стари детски играчки, копчета, вата, панделки и др.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button