Любопитно

29 призови места за „Галаксико“ от „България танцува“

14 първи, 9 втори и 6 трети места спечелиха от Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ на XV-то юбилейно онлайн издание на Националния конкурс „България танцува 2021“ в Димитровград.

Голямата награда за Гран При в Съвременни танци и паричната награда от 500 лв. остава при домакините от ОЦТИ „Галаксико“. Купата на кмета на Община Димитровград се присъди на Балетно студио „Звездна дъга“, Варна.

Антоана Стефанова от „Галаксико“ е сред стипендиантите в категория сола, VIII – XII клас, Съвременни танци. Класирана е с танцовото си изпълнение „Животът в моето тяло“. От малките галактически танцьори Мартин Димитров, получи специалната награда на Ивайло Янев, който присъжда награда за стимул в развитието на дете в сферата на танцовото изкуство.

Общо 1 300 състезатели от 40 танцови формации се включиха в голямата надпревара. Жури в състав: Проф. Хикмет Мехмедов (председател), Проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиан Недялков и Дарина Бедева оцениха и класираха най-добрите във всяка една от общо 49-те танцови състезателни категории в направленията за Класически балет, Характерни и Съвременни танци.

Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, организатор е Общински център за танцово изкуство „Галаксико“ с ръководител Тихомир Митев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button