Хасково

ВиК – Хасково обяви поръчка за доставка на ток за 12 милиона лева

Обществена поръчка за избор на доставчик на електроенергия обявиха от ВиК – Хасково. Доставката е за общо 220 обекта на дружеството.

Прогнозното количеството на електрическата енергия за 12 месеца е приблизително 34 000 MW/h +- 10%. Поръчката е за 12 млн. лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 11 януари 2022 г.

Haskovo.info припомня, че за предишната поръчка не се явиха кандидати. Така дружеството продължава да получава ток от доставчик последна инстанция, което е най-скъпото.

ВиК натрупа задължения от близо 2.2 млн. лв., заради които от EVN обявиха, че ще спират тока първо на сгради, които няма да окажат влияние при обслужването на клиентите или доставката на вода.

От ръководството на ВиК водят преговори с EVN за разсрочване на задълженията. Надеждите им са, че скоро от ВиК – Холдинга ще намерят доставчик на ток за всички дружества на по-ниска цена, но това все още е факт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
09.12.2021 19:13 19:13

два месеца не можете да я напишете тази поръчка, да бяхте преписали старата!

Back to top button