Регион

ВиК – Димитровград в безтегловност, държавата не се яви на Общото събрание

Представител на държавата в лицето на МРРБ не се е явил на свиканото по инициатива на Община Димитровград общо събрание на ВиК дружеството в града, съобщиха от кметството.

ВиК Димитровград е 51% собственост именно на държавата и 49% на общината. На свиканото събрание е трябвало да бъде взето решение собствениците да осигурят средства на дружеството за покриване на задълженията за електроенергия. Към момента те са над 350 000 лева, а предстои да излязат и новите сметки, което може да доведе до фалит на дружеството, предупредиха от общината.

На последното си заседание Общински съвет – Димитровград даде съгласието си общината да внесе по сметката на ВиК 245 000 лева, за да бъде възможно функционирането на дружеството в следващите няколко месеца до изясняване на тежката ситуация във ВиК сектора. За да се случи това обаче трябва да бъде взето решение на Общото събрание, което на практика днес се е провалило.

На практика в момента ВиК – Димитровград е в безтегловност. Ние продължаваме да настояваме при вливане на ВиК – Димитровград във ВиК – Хасково да бъде договорен гратисен период от 2 години, в който цената на водата в града да не се повишава шоково, обясни пред Haskovo.info кметът Иво Димов. Дотогава дружеството ще продължи да функционира самостоятелно. Димов припомни, че със служебното правителство беше постигнато съгласие за такъв договор, но сега на практика разговорите ще започнат отначало. Предстои да бъдат водени разговори с новото ръководство на МРРБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button