Хасково

ПГДС „Цар Иван Асен II“ се включи в Българската Коледа с 1 213 лв.

По инициатива на Ученическия съвет в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ се организира благотворителен базар на сладкиши и ръчно изработени предмети, а събраните средства са за Българската Коледа, съобщават от гимназията.

Инициативата, под патронажа на президента, се провежда за 18-та поредна година. Организаторите на базара се мотивират с думи на писателя Георги Господинов: „Да дариш е глагол, който спасява“. А Коледа е най-подходящото време от годината, в което да си припомним, че протегнатата ръка е по-ценна от най-скъпия подарък, казват от училището. Ученици, учители и служители от ПГДС, които се включиха в инициативата, събраха сумата от 1 213 лв.

ПГДС

Коледният дух влезе в ПГДС „Цар Иван Асен II“ с Дядо Коледа и Снежанка, които донесоха много усмивки и добро настроение. Заедно с тях пристигнаха и коледарите – най-чаканите гости в края на отиващата си година и вестители на доброто за следващата. Спазвайки традицията, те нарекоха: „Да бъде обич в очите ви, с които един друг ще се гледате! Да бъде здраве в снагите ви, животът ви дълго да пази! Да бъде сила и смелост, истината на глас да изричате! И нова сила да дойде за ново начало по пътя ви!“. След благопожеланията, коледарската дружина получи своите дарове от домакина – Маргарита Топалова, директор на ПГДС. Към нейния поздрав се присъедини и Общественият съвет в гимназията.

ПГДС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д
Д
23.12.2021 20:53 20:53

Браво!!Бъдете добри ,бъдете живи и здрави!!!Весели празници

Back to top button