Спорт

Живееща в Испания хасковлийка слезе от самолетите, за да се влюби в колоезденето

28-годишната хасковлийка Красимира Стояновска живее в испанския град Castellon de la Plana и вече 10 г. е отдадена на колоезденето.

Красимира e в Испания от 2009 г., има стаж като стюардеса, а сега е търговски представител на световни марки екипировка за колоездене, автомобилизъм и мотоциклетизъм. Голямата й страст е колоезденето.

Красимира

Хасковлийката има три велосипеда – за шосе, гравел и планинско. Състезава се и в триатлона (плуване, колоездене и бягане), но най-много кара колело и участва в състезания.

„Започнах да карам насила. Записах се тук в спортно училище, в което се караха колела, имаше конна езда и планински спортове. Не разбирах много испански език, когато трябваше да избера училище и профил, и просто се насочих към това, защото Educacion física (спортен профил) ми звучеше като физически науки“, разказа за Haskovo.info Красимира.

Тя признава, че в началото много е мразела да кара колело, това е бил най-ужасният й предмет. „Много плаках, защото ми беше много трудно и ме беше страх да се спускам по планината. Но ми казаха, че или ще се науча, или ще трябва да повтарям годината. И за да не карам това гадно колело още една година започнах да тренирам много и така се запалих“, разкри колоездачката. Досега тя не е спирала, като само сменя дисциплините – минала е през шосейно каране, триатлон, планинско и сега гравел.

Българката казва, че около нея е пълно с колоездачи, защото в Испания това било като болест. Но засега други българи не е срещала. Там имало състезания всяка седмица.

Сега Красимира се готви за състезанието по гравел Gran Vertical, маршрутът е 450 км и се кара 57 часа, почти без спане. През юни ще стартира на Quebrantahuesos, в което вече е карала без да се състезава. Сред стартовете й са Lagos de Covadonga, Alberto Contador Gran fondo, La Mussara, Mediterranean Epic Gran Fondo. Мечтае за Dolomitas, Titan Desert Marocco и Arabia Saudi.

Красимира казва, че колоезденето е много различен спорт от всички останали. Има първи места в триатлона и добри резултати в колоезденето, но за нея това не е най-важното. Тя споделя, че в нейния спорт караш с часове и създаваш много приятелства.

„Много искам да се пробвам някой път в България, за удоволствие и заради гледките в природата. Тази година карах няколко дни в Родопите и беше уникално“, впечатлена е Красимира Стояновска.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ivan Raykov
Ivan Raykov
27.12.2021 13:16 13:16

Успех Краси. Поздрави.

Back to top button