Регион

Намериха ментета в камион на „Капитан Петко войвода“

7 586 ментета са открити при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът е влизал в страната от Гърция. Турският шофьор е представил документи за превоз на текстилни и други изделия от Турция за Германия и Нидерландия. Товарният автомобил е селектиран за щателна проверка. При нея в товарното помещение са открити 5 598 якета, блузи, шапки, елеци, спортни комплекти с лого на световноизвестни марки. Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Намерени са и 1 988 дрехи, колани, надуваеми лодки и религиозни книги, които не са били описани в митническите документи. За откритите и задържани недекларирани стоки е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button