Хасково

До 2 500 лв. глоба грози нередовните пунктове за билки в Хасковско

Билкозаготвителните пунктове в Хасковска област трябва да представят до 20 януари обобщена информация за изкупените, обработени и реализирани през 2021 г. билки от лечебни растения, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Билкозаготвителите, които не подадат в срок исканата информация или тя съдържа неверни данни, подлежат на санкции. В закона се предвиждат глоби за физически лица в размер от 100 до 1 000 лева, а за фирмите – имуществени санкции от 300 до 2 500 лева.

На територията на РИОСВ – Хасково функционират 15 пункта за изкупуване на билки – в Кърджали, Крумовград, Момчилград, Свиленград, Ивайловград, Симеоновград, Хасково, 4 в Тополовград и 4 в Любимец. Подадените в екоинспекцията справки за реализирани количества билки през последните години показват, че в региона се събират най-много риган, жълт кантарион, лайка, шипка, хвойна, киселица, градински чай, мурсалски чай, липа и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button