Хасково

Хасковските депутати от управляващата коалиция със срещи за решаване на местните проблеми

Народните представители от Хасково, които са в състава на управляващата коалиция, да се срещат и решават заедно проблемите на региона, настоява депутатът от „БСП за България“ Владимир Маринов.

Той обяви на пресконференция, че първата среща ще е още тази седмица и на нея ще бъдат уеднаквени позициите, за да са максимално полезни за решаване на проблемите на местно ниво. Според Маринов решаването на чисто местните проблеми може да е затруднено от факта, че „Продължаваме Промяната“ и „Има такъв народ“ нямат общински съветници в местните парламенти. „Ние имаме съветници и до голяма степен ще се наложи нашите колеги по места да бъдат мотора на тези действия. Затова всичките ни срещи ще протичат с тяхната пряка ангажираност и участие по общините, за да търсим най-добрите решения. Тъй като извън всякакво съмнение е, че нашите общински съветници на местно ниво познават в дълбочина проблемите. Не трябва от София нещо да се спуска, а да се работи с хората по места“, допълни Маринов.

Той изрази готовност да работи с всички кметове и всички групи в общинските съвети без значение от тяхната партийна принадлежност. „Ние сме длъжни разумните решения да намират своето развитие в посока, която обществото очаква“, посочи народният представител.

От следващия понеделник Владимир Маринов започва своите приемни и срещи с граждани в Хасково и общините в областта. Графикът им ще стане ясен през следващите дни, като целта му е да бъде по-близо до хората и техните проблеми

Маринов допълни, че през миналата седмица е имал среща в МРРБ, на която е обсъден казусът с ВиК – Димитровград, което е изправено пред фалит и му предстои вливане във ВиК – Хасково. Според депутата регионът ще има полза от консолидацията на сектора, защото ще може да се ползва европейско финансиране за решаване на проблемите. Според него обаче това не трябва да става за сметка на жителите на Димитровград и Хасково.

„Трябва да намерим задължително решение за това в Димитровград да не се допусне рязко изравняване на цената с хасковската. Търсят се компенсаторни механизми заедно с регионалното министерство. Мисля, че до месец ще има такова решение“, прогнозира депутатът. Според Маринов е възможен вариант на компенсация на кубик потребена вода.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
veli4ko
veli4ko
10.01.2022 17:30 17:30

patq kv/kuba grobi6ten park plovdivsko 6ose koga 6te bade asfaltiran

Деана
Деана
11.01.2022 10:05 10:05

Защо димитровградчани трябва да бъдат привилигировани с по – ниска цена на водата и за сметка на кого г-н депутата не казва. Пак ще заобиколят закона за водите , в който единната цена на водата е регламентирана по политически причини ли ? Докога социализъм в действие ще се практикува в държавата ?

Back to top button