Хасково

80 машини обработват пътищата в Хасковско, сняг ще вали и през нощта

80 машини вече обработват републиканските пътища в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление.

Сняг вали почти в цялата област, като към 13 часа няма снежна покривка по пътищата. Привечер и през нощта с падането на температурите се очаква да се образува снежна покривка, по-значителна по високите места. От Пътното коментираха, че имат възможност да увеличат броя на машините, които да чистят и обработват пътищата срещу заледяване. Има достатъчно количества сол и пясък.

Няколко произшествия са станали на автомагистрала „Марица“, където автомобили са се ударили в мантинелите, като няма данни за пострадали. Движението не е ограничено.

Haskovo.info припомня, че за днес за Хасковска област е обявен жълт код за валежи. Предупреждение е в сила и за 12 януари. През нощта ще вали обилен сняг и снежната покривка ще се увеличи до 20 см, а в планинските райони с нови 30 – 40 см. В сутрешните часове снеговалежите ще спират. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и ще има виелици и образуване на преспи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button