Хасково

Болничните легла постепенно се пълнят, засега няма да затягат мерки в Хасково – ВИДЕО

Въпреки сериозното нарастване на броя на новозаразените с Covid-19 през последните дни, засега не се обсъжда затягане на мерките на локално ниво, съобщиха след заседание на Областния оперативен щаб в Хасково.

Haskovo.info припомня, че от днес регионът отново е в тъмночервената зона с 502 заразени на 100 000 души население. Най-висок е броят на болните в Любимец – 1 430 на 100 000 души и Свиленград – 1 030 на 100 000 души. В община Хасково числото е 574.

Ежедневно нараства и броят на хоспитализираните. 196 души са в болници към момента, от които 49 извън областта. Сред болните има и 7 деца, четири от които са в хасковската болница.

Общо 279 са леглата за Covid-19 в региона, като към вчерашна дата свободните са били 92. При нужда могат да бъдат разкрити още 33, каза директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова.

Щаб
Д-р Соня Димитрова и Катя Панева

Струпванията пред ваксинационните пунктове от последните дни са предимно за бустерни дози. Въпреки опашките, засега не се планира разкриването на нови постоянни ваксинационни пунктове.

Трудноподвижните хора могат да заявят на телефоните в РЗИ мобилен кабинет, а кметовете на отдалечените населени места могат да организират ваксиниране на място, допълни д-р Димитрова.

Не се предвижда преминаване към онлайн обучение на учениците в региона. Въпреки голямата заболеваемост, заповедта на министъра позволява при тестване на учениците веднъж седмично и на персонала два пъти в седмицата учебният процес да продължи присъствено, уточниха от щаба.

Областният управител на Хасково Катя Панева призова хората да ограничат контактите си, особено по време на предстоящите празници и да спазват необходимите мерки, за да се намали разпространението на вируса.

112 нови с коронавирус, Хасковска област влезе в тъмночервената зона

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бустера
Бустера
12.01.2022 2:19 2:19

Какво да затягат, ко каза ко,

Кога е имало мерки ..

Back to top button