Хасково

10 см снежна покривка на места в Хасковско, има пясък и сол

Между 5 и 10 см е снежната покривка привечер в Хасковска област, съобщават от областна администрация. 46 машини чистят и обработват републиканската пътна мрежа, като има готовност да се включат още.

По информация от Областното пътно управление наличните количества сол и пясък към този момент са достатъчни. Опесъчават се пътищата в общините Стамболово, Любимец, Димитровград и Симеоновград. Машините ще работят и през цялата нощ, уверяват от АПИ.

По хасковските булеварди също излязоха снегорини. От общината съобщиха, че в „Екопрогрес“ е направен денонощен график и са сформирани аварийни екипи. Предприятието разполага с 3 опесъчителя, 3 багера, 2 големи трактора и 3 многофункционални почистващи машини. Налични са 350 тона сол и 100 тона пясък, които към момента са достатъчни за поддържане на града.

Ангажимент на „Екопрогрес“ са булевардите, а грижата за пешеходните зони е разпределена между общинското предприятие и сметосъбиращата фирма „Грийн партнърс“. Снегопочистването по кварталите и селата е задължение на фирма „Ата строй“, припомнят от кметството и призовават при тежки ситуации да се сигнализира на дежурния телефон на община Хасково 038 664166.

Междувременно читатели на Haskovo.info сигнализираха, че пешеходната зона в града не е почистена и има много хлъзгави участъци. На места собственици са сгради са започнали да почистват прилежащите площи, каквото е задължението им.

Сняг

За днес и утре в региона е в сила жълт код за снеговалежи, които се очаква да спират до сутринта. Ще стане по-студено, като през следващите дни минималните температури ще са до минус 10 градуса.

Сняг

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Разбирач
Разбирач
12.01.2022 7:58 7:58

Къде спите бе Кауни,че не започвате да плюете как не е почистено?

Каун
Каун
13.01.2022 8:52 8:52
Отговор до  Разбирач

Плюем ама в тоя сайт никой не идва :D

Анонимен
Анонимен
13.01.2022 11:53 11:53
Отговор до  Каун

добре е, че си вярваш. този сайт е най-достоверния и аудиторията е малко по-възпитана

Илиян
Илиян
13.01.2022 12:23 12:23

Като искаш плюене,обиди и тям подобни изпълнения върви в гербаджийския haskowv.net.Този сайт е за хора с акъл и възпитание,и да,много по-информативен от другите хасковски сайтове.

Back to top button