Регион

Мазилка пада в центъра на Димитровград

Мазилка пада от стар жилищен блок до централния площад „Поезия“ в Димитровград.

Парчета от мазилката са започнали да падат при снеготопенето. Тротоарът отдолу е отцепен с ленти. Очакванията са фасадата да бъде обезопасена и ремонтирана, когато времето позволява.

През октомври миналата година друга част на пешеходната зона в Димитровград беше отцепена. Тогава мазилка падаше от блок срещу новата автогара.

Темата със занемарените стари жилищни сгради в пешеходната зона и по булевард „Трети март“ в града е актуална вече няколко години, откакто върви дискусията по обявяването им за паметници на културата. По огромна част от тях ремонти не са правени и са в отчайващо състояние. Голяма част от зданията са опасни, както за преминаващите пешеходци, така и за живеещите в тях.

Само преди дни въпросът отново беше повдигнат в социалните мрежи от собственици, които търсят помощ, за да обезопасят сградите си. Тъй като те са частна собственост обаче, няма как общината да се ангажира с това, обясни кметът Иво Димов. Той припомни, че ако сграда бъде обявена за опасна има вариант да бъде ремонтирана за сметка на кметството, но след това то ще си търси парите от собствениците й.

Снимка на деня: Падаща мазилка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Живко Василев
Живко Василев
15.01.2022 23:31 23:31

Ако погледнем отсрещния блок фасадата е също толкова да не кажем и по зле но какво да няпрявим , културни паметници така казват господата от общината , данъци високи живеели сме на центъра

Back to top button