Регион

Отново предвиждат чакани от години ремонти на пътища в Хасковско

За поредна година в програмата за ремонти на Агенция „Пътна инфраструктура“ е заложена работа по отсечки в лошо състояние. От Агенцията посочват над 86 км републикански пътища на територията на Хасковска област, по които да се работи през 2022 г.

РемонтиПовечето от тези участъци са в лошо състояние. Заради някои от разбитите пътища през годините имаше протести, последвани от обещания за ремонт от държавата.

В програмата e заложен текущ ремонт на международния път Е-80 от границата с Пловдивска област до Хасково, на пътя от Свиленград до село Маточина, на пътя Хасково – Минерални бани и на пътя от Симеоновград за Стара Загора. Предвиден е основен ремонт на пътя от димитровградското село Върбица, който преминава през село Скобелево, пресича река Марица и навлиза в Старозагорска област. От няколко години мостът над Марица в този участък е затворен.

Програмата предвижда основен ремонт и на надлеза в Димитровград на Панорамния път до „Неохим“ и ТЕЦ „Марица 3“, както и на надлеза на пътен възел „Узунджово“ от „Техномаркет“ към Узунджово.

От АПИ представиха определените за спешен ремонт участъци на работна среща с регионалния министър Гроздан Караджов. В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Те могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Президента
Президента
16.01.2022 15:59 15:59

Аааа пътя към ПРЕЗИДЕНТСКОТО село!!!!!! За този път никой нищо не казва

Анонимен
Анонимен
16.01.2022 16:13 16:13

Хора не останаха,пътища ще ремонтираме.

Анонимен
Анонимен
16.01.2022 20:59 20:59

А пътя дето 30 години никой не го прави скобелево-караджалово пътя бяла река-първомай и пътя караджалово-първомай кой век ще се направят и главния път хасково-пловдив също иначе винетки плащаме да си разбиваме колите.

Анонимен
Анонимен
16.01.2022 21:36 21:36
Отговор до  Анонимен

Караджалово и Първомай са в Пловдивска област, а до Пловдив хората са ти направили магистрала с еднопосочно движение, да не се удряш челно в други малоумници като тебе или в орехите покрай пътя. Какво искаш още, сигурно държавата да ти преведе и 100 000 лв на банковата сметка? Няма да стане това твоето.
Вечно недоволни, вечно мрънкащи. Я се погледнете в огледалото.

Един потомък на караджаловци
Един потомък на караджаловци
02.02.2022 13:57 13:57
Отговор до  Анонимен

За да излезе на въпросната магистрала трябва да се премине през пътя Първомай-Караджалово или през Скобелево- Караджалово за да тръгне към Хасково (все кошмарни пътища) ако иска да се включи на АМ Тракия трябва да преодолее лунния пейзаж на Зетьово Скобелево барабар с кошмарния мост). Та откъде да мине, да гърчи за да кацне на чудната магистрала …

Един от вас
Един от вас
13.09.2022 0:27 0:27
Отговор до  Анонимен

Пътя Караджалово-Първомай след козметичната процедура остава в много лошо състояние, от другата страна към Скобелево е по-скоро широк коларски път, къде видяхте тоя пряк излаз за въпросното село на магистрали …

Стойчев
Стойчев
19.01.2022 6:04 6:04

A пътя Тополовград-Светлина? Пак за „Друг път“….

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов
06.07.2022 16:19 16:19

Пътя Свиленград село Маточина е ад не е правен ремонт ок 40 години имам клип

Back to top button