Хасково

Ученици от Хасковско се готвят за европейската олимпиада по статистика

17 отбора от училища в Хасковска област са регистрирани за участие в Петата европейска олимпиада по статистика за ученици.

Тя се организира от Евростат и част от държавите – членки на ЕС с цел да се повиши статистическата култура на учениците и учителите. Инициативата е насочена към повишаване на интереса към статистиката, като се покаже нейната роля в различните сфери на обществения живот и във всекидневието на обикновения човек. Целта е и да се мотивират учителите да използват иновативни методи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и природните науки и да се насърчи работата на учениците в екип като средство за намиране на общи решения.

Надпреварата се състои от два кръга: национален и европейски. Участниците – 406 отбора от 101 училища в страната – се разделят на две категории: от Х – ХII клас и от VIII – IX клас.

Състезанието e отборно. На първенците в националния кръг, завършващи средно образование през 2022 г., се признава оценка отличен 6.00 от конкурсен изпит в УНСС за кандидатстване във всички специалности от направление „Икономика“ за учебната 2022/2023 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПАРАЛЕЛ 43
ПАРАЛЕЛ 43
21.01.2022 10:17 10:17

НА ТУРСКИ ЛИ ГОВОРИМ , ЧЕ ВАКСИНИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И , ЧЕ КОНСТИТУЦИЯТА НИ ЗАЩИТАВА ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И НАСИЛСТВЕНИ ДЕЯНИЯ ВЪРХУ ЛИЧНОСТТА НИ ! КОЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ДРАГИ “ ЛЕКАРИ “ ? И ОСТАВЕТЕ ДР МАНГЪРОВ НА МИРА , ЧЕ ТОЙ ЕДИНСТВЕН КАЗВА ИСТИНАТА !

Back to top button