Регион

Откриха контрабандни цигари в камион с мебели на Капитан Андреево

33 800 контрабандни цигари са открити при 3 проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Товарен автомобил с турска регистрация е влязъл в страната преди ден. Турският шофьор е представя редовни документи за превозваната стока – мебели. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При физическия контрол между декларираната стока в товарното помещение са открити кашони с 30 000 цигари с чужд акцизен бандерол.

Цигари

Няколко часа по-късно в два леки автомобила с чужда регистрация, влизащи в страната от Турция, митничарите открили общо 190 кутии цигари без акцизен бандерол с надпис Duty Free. Тютюневите изделия са били укрити от пътниците на различни места в личния багаж.

Контрабандните цигари са задържани. На водачите са съставени актове по Закона за митниците.

За първите 20 дни на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали 319 140 цигари без български акцизен бандерол. Съставени са 85 акта по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button