Регион

60 домакинства поискаха безплатни компостери за зелени отпадъци в Димитровград

60 домакинства в Димитровград са поискали безплатни компостери за зелени отпадъци, съобщиха за Haskovo.info от общината.

Кандидатстването започна от началото на годината, а крайният срок изтече преди дни. Сега предстои да бъде обявена поръчка за закупуването на компостерите и тяхното доставяне. Първият етап е за града, а след това ще бъдат обхванати и селата.

Кампанията е заради зачестилите случаи в селата и града, при които хората изхвърлят листна маса до контейнерите за смет. Ангажимент на сметопочистващата фирма е да събира и извозва битовите отпадъци, каквито не са листата, тревите и клоните от дворовете.

8 компостери пък са поставени на територията на община Тополовград, съобщават от кметството.
Два от тях са в обществени зелени площи в града, а по един са в селата Радовец, Устрем, Срем, Синапово, Орешник и Орлов дол. Компостерите са за биоразградими отпадъци, получени при поддръжката на зелените площи в населените места, както и битов биоразградим отпадък.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button