Регион

Настаняват първите 25 украински бежанци в Хасковско

25 украински бежанци – жени и деца, ще бъдат подслонени в Хасковска област, съобщават от областната администрация.

Областният управител Катя Панева е организирала преминаването им през границите, като автобусът им в момента е на румънска територия. Късно снощи Панева се е свързала с хасковския бизнесмен Себахтин Исмаил, който обяви готовност да подслони бежанци от Украйна в хотелския си комплекс „Райски кът“ край димитровградското село Радиево. Украинците ще бъдат настанени там.

Областният управител е разговаряла и с ръководството на ДАНС за провеждането на по-бърза процедура по проверка на украинските граждани. В хотелския комплекс е осигурен и лекар, който да извърши прегледи на бежанците.

Катя Панева е изпратила писма до общините в област Хасково за предоставяне на информация относно възможностите за настаняване на бежанци и осигуряване на медицинско обслужване при необходимост.

Хасковски бизнесмен осигурява безплатен подслон и транспорт за бежанци от Украйна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
балос мамос
балос мамос
01.03.2022 11:20 11:20

Панева,как така без СЕРТИФИНАТИ ли?
Или пандемията свърши?

Back to top button