Спорт

Призови места и купа за Хасково от държавното първенство по ски-ориентиране

Третият кръг на Държавното първенство по ски-ориентиране се проведе от петък до неделя в местността Беглика в Родопите.

Той включваше дълга дистанция и щафети с участието на близо 200 състезатели от 20 клуба. Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представи с 13 състезатели. Те постигнаха голям успех в дългата дистанция, в която завоюваха 8 индивидуални медала и класирания в шестицата. От децата Никола Делчев – М12 и Мария Делчева – Ж14, ученици от СОУ „Васил Левски“ заслужиха съответно 1-во и 2-ро място, а Ванеса Бачварова – 16 г. и Мартин Минчев – 16 г. от Математическа гимназия са съответно на 3-то и 6-то място.

При мъже Елит отново Петър Стратиев бяга превъзходно като зае почетното 6-то място на 20-километровия маршрут, а ветераните Добри Топалов и Тодор Стратиев са съответно първи и втори в своите групи.

За хубавото хасковско представяне в дългата дистанция е показателно 5-тото място в отборно класиране и Купа „Елдо“. В щафетните състезания проведени в неделя при силен снеговалеж мъжете в елитната група са 8-ми, а ветераните над 45 г. в състав Николай Попов, Делчо Йорданов и Д. Топалов са трети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button