Хасково

Петима от Хасковско се класираха за националния кръг на олимпиадата по астрономия

Петима ученици от Хасковска област се класираха за националния кръг на олимпиадата по астрономия, съобщават техните ръководители Йоанна и Димитър Кокотанекови.

Децата са възпитаници на астрономическите обсерватории в Хасково и Димитровград. Трима от тях учат в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково и участват в групата за подготовка на олимпийци към гимназията по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“. Класираните ученици са Стела Бинева от 9 клас (трета в България от нейната възрастова група), Мартин Недев от 8 клас (първи в страната от възрастова група 7 – 8 клас) и Иван Гогов от 8 клас.

Останалите класирани са седмокласници от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград – Теодор Иванов и от ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград – Георги Василев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button