Хасково

Събират помощи в Хасково и Димитровград за българите в Украйна

Кампания за събиране на помощи за българското малцинство, което живее в Украйна, обявиха на пресконференция в Хасково от партия „Възраждане“. Акцията се провежда и в други градове на страната.

Даренията се събират в офисите на партията в Хасково и Димитровград. Хасковският офис на булевард „Раковски“ 5 А до кръстовището с булевард „Съединение“ ще е отворен всеки ден от 13 до 15 часа и от 18 до 20 часа. Отговорници са Ясен Колев на телефон 0884 701 914 и Атанас Кръстев – 0896 728 189. В Димитровград офисът е на булевард „Раковски“ 22 А и ще е отворен от 18 до 20 часа. Тук отговорници са Венета Стоянова – 0885 747 487 и Даниел Иванов – 0878 679 830.

Възраждане

По информация на партията българите в Украйна имат най-вече нужда от памперси, мокри и носни кърпи, сапун, прах за пране, лекарства, както и хранителни продукти – детски храни и пюрета, консерви, брашно, грах, боб, ориз, леща, захар, сол, олио, бисквити, вафли и други пакетирани хранителни продукти.

Председателят на местната структура на партията Ясен Колев допълни, че кампанията започва от 18 часа тази вечер. По предварителен план след първата седмица събраните дарения ще бъдат извозени до Карлово, където има по-голям пункт. От там даренията ще пътуват до българите в Молдова, които ще ги разпределят на нашите сънародници в Украйна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button