Хасково

Над 200 са вече украинците в Хасковска област, три здравни заведения приемат спешните случаи

201 са към момента украинците в Хасковска област, съобщават от областната администрация.

103 от тях са настанени в хотели – 54 жени, 34 деца и 15 мъже, а 98 са в частни домове – 51 жени, 40 деца и 7 мъже. Бежанци има в хотели в Хасково, Димитровград, Свиленград, Минерални бани, село Радиево. Украинците в България са 50 119, като повечето са по Черноморието.

Областна администрацияКатя Панева и останалите областни управители са обсъдили актуалната ситуация на онлайн среща с Националния кризисен щаб към Министерски съвет. Предстои да се определят конкретни места, в които да бъдат настанявани карантинирани, заразени с коронавирус. Спешни случаи ще приемат медицински център „Диамедикъл“ в Димитровград, ДКЦ 1 в Хасково и МБАЛ – Хасково.

Обектите, които могат да подслоняват бежанците, трябва да са вписани в Националния туристически регистър. Обмисля се как да се процедира със задължителните ваксинации, както и с легализация на дипломите. Изчистват се и неясноти около регистрацията за временна защита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бай Онзи
Бай Онзи
19.03.2022 20:43 20:43

Долни лицемери. Едните ги гонят като животни зад огради, другите се чудят как да ги сложат в леглата ни.

Back to top button