Регион

Задържаха 33-годишен, ограбил бензиностанцията в Тополовград с пластмасов пистолет

33-годишен мъж е задържан за грабежа на бензиностанцията в Тополовград, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Както Haskovo.info писа, грабежът беше извършен на 12 март. Около 20:15 часа в бензиностанцията била на работа 45-годишна жена, чиято смяна свършвала в 21 часа. В момента, когато в помещението нахлул маскираният нападател, служителката отчитала дневния оборот. Още с влизането си той опрял газов пистолет в главата й и взел парите – над 1 500 лева. Задигнал още 5 кутии цигари и монетника. След това й завързал ръцете с тиксо, отнел мобилния й телефон и избягал. 10 минути по-късно жената се обадила за помощ.

В операцията по задържането му са участвали служители на Главна дирекция „Национална полиция“, областните дирекции на МВР в Хасково и Велико Търново. Мъжът е арестуван вчера в късния следобед в село Патреш. Той е направил самопризнания, а като мотив е посочил, че имал да изплаща кредит. Намерен е пистолетът, който се е оказал пластмасов, но на външен вид бил близък до истински.

Той е задържан до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест. Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 3 до 10 г.

Маскиран заплаши жена с пистолет и задигна оборота от бензиностанция, издирват го

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button