Спорт

Хасковски футболен клуб с молба за равен достъп до новия терен на стадион „Младост“

Искане за нормално ползване на стадион „Младост“ за тренировки и състезания отправиха до кмета на Община Хасково от Футболен клуб „Хасково 1957“, представляван от Илиан Киряков. Копие на молбата е изпратена до БФС – София и медиите в Хасково, като са приложени 71 подписа на родители.

В молбата се казва, че в клуба тренират 80 деца, които много харесват новия терен на стадион „Младост“. Според клуба обаче нямало равнопоставеност между всички детски футболни школи, а по неясни критерии имало преимущество за определени. От „Хасково 1957“ искат да имат възможност да тренират при равни условия с другите клубове, като в противен случай се опасяват, че ще изгубят децата, или ще трябва да тренират на паркинга пред общината.

Според клуба под равнопоставеност следва да се разбира определянето на график за ползване между всички школи, в който да се отчита, че децата посещават детска градина и училище и е невъзможно да тренират сутрин или на обяд. „Предоставянето на часове преди обяд или в ранния следобед е равносилно на отказ, тъй като децата няма как да се отклонят от учебните си занимания“, се казва още в молбата, в която се предупреждава, че недоволството на родителите от тази несправедливост е на път да ескалира.

Кметът Станислав Дечев коментира пред Haskovo.info, че наскоро е имал среща с всички представители на футболните клубове и БФС – Хасково. Той ги е призовал да се разберат помежду си в името на това всички деца да могат да тренират на новия терен. Градоначалникът дори е изразил готовност да даде ключовете за игрищата в кварталите „Бадема“ и „Орфей“, но от клуба на Киряков отказали, защото те не отговаряли на изискванията. Дечев посочи, че е успял да издейства от БФС най-хубавите 7 часа за тренировки на децата от хасковските клубове.

От офиса на футболния съюз в Хасково заявиха, че деца на „Хасково 1957“ и сега тренират три пъти седмично на стадиона. От БФС – Хасково допълниха, че теренът с приоритет се ползва от млади футболисти, които участват в първенства с класиране, като изразиха надежда, че ще се постигне разбирателство, още повече, че денят расте и ще има повече време за тренировки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бегач
Бегач
23.03.2022 19:56 19:56

Пистата КОГА?????

Майка
Майка
24.03.2022 9:19 9:19

Искаме равен достъп до таксите които въпросният „треньор“ събира и си прибира в джоба.

Анонимен
Анонимен
24.03.2022 12:03 12:03
Отговор до  Майка

Стани „треньорка“, тренирай футболисти и прибирай и ти.Аман от хора дето гледат в канчето на другите!

🐩
🐩
24.03.2022 12:18 12:18

Илиан да си ходи на помощните за 10 години нито едно дете не е изкарал в холям отбор

Анонимен
Анонимен
24.03.2022 13:22 13:22

Как все този е ощетеният не се спря мизерника!

Бай Добри
Бай Добри
24.03.2022 14:20 14:20

Този човек кога води тренировки,само мрънка на ляво и на дясно

Back to top button