Спорт

Сестри Стоеви са на полуфинал в Базел, победа и за Даниел Николов в Полша

Двукратните европейски шампионки Габриела и Стефани Стоеви се класираха безпроблемно за полуфиналите на турнира по бадминтон от сериите Супер 300 в Базел (Швейцария), който е с награден фонд 180 000 долара.

Третите поставени българки победиха датската двойка Наташа Антонисен и Клара Граверсен с 21:6, 21:8 след 28 минути игра. Сестрите от Хасково доминираха напълно на корта от самото начало на двубоя. Те взеха лесно първия гейм. Във втория задължителната пауза дойде при 11:6 точки за деветите в света. Стоеви влязоха в серия след това и спечелиха десет поредни точки и малко по-късно затвори двубоя в своя полза, съобщават от БНР. За достигане до втори пореден финал след този в Германия Габриела и Стефани ще трябва да преодолеят и индийска или малайзийска двойка.

Хасковлията Даниел Николов постигна впечатляваща победа на старта на международния турнир по бадминтон в полския град Арламов. Николов елиминира поставения под номер 3️ в схемата Сяодун Шън от Канада с 24:26, 21:19, 21:7 за 67 минути. Българинът загуби драматично първата част, а във втората поведе с 20:14 и изравни резултата. В третия гейм Николов доминираше изцяло и след 21:7 затвори мача. Николов и Димитър Янакиев ще играят и на двойки мъже. Първите им съперници са Рао Додаварапу и Вардан Ра Веерамреду от Индия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button