Любопитно

Мара Латева открива изложба във Виена

Художничката Мара Латева днес открива изложба във Виена. Експозицията е подредена в галерия „Щайнер“, която се намира на най-старата улица в австрийската столица.

25 творби, обединени под мотото „Синхрон“, представя Латева. Тя е подбрала живопис, графика и скулптура, сътворени през различни периоди. Фигурални композиции, приказен еднорог и фламинги, пластика „Пролет“, графики в характерната цветова гама на художничката и други образи ще видят посетителите. Актуално и оптимистично днес звучи името на една от картините й – „Миротворци“.

Изложба

Специално за ценителите в града на изкуството Латева е нарисувала най-голямата ледена пещера в света – Айризеенвелт в австрийските Алпи, която със своите прекрасни образувания привлича хиляди туристи.

На церемонията по откриването на изложбата са поканени представители на дипломатическата мисия на България във Виена, Българския културен институт „Дом Витгенщайн“, българските неделни училища, сънародници, сред които и от хасковския край, които учат или работят в Австрия.

Творбите на Мара Латева са показвани в повече от 20 самостоятелни изложби на национално и международно ниво. Тя търси вдъхновение в природата, историята, митологията. С богатия си художествен език авторката насочва вниманието на зрителя към дълбоките житейски истини, пишат изкуствоведи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button