Хасково

Фирма иска да изгражда още 2 зарядни станции за електроавтомобили в Хасково

Фирма е подала инвестиционно намерение до Община Хасково за изграждане на зарядни станции на автомобили с електрически двигатели.

Едната ще е на тротоара на улица „Цар Калоян“ №19-25, а другата в зоната за паркиране на монумента „Св. Богородица“. От дружеството молят за стартиране на процедура, позволяваща сключване на договор за наем.

Както Haskovo.info писа, преди време шофьори сигнализираха за липсата на бърза зарядна станция в Хасково. Те се жалваха, че в града има две зарядни станции, които обаче са бавни и зареждането на батериите на колите от тях отнемало около 3 часа, докато при по-бързите това ставало за 30 минути. Зарядните станции се намират до сградата на НАП и в представителството на KIA.

По последна информация електрическите автомобили в Хасково са десетина. Очакванията са обаче през следващите години те да се увеличават. В същото време пътуващи през града туристи и гастарбайтери също използват електрически автомобили и се усеща липсата на зарядни станции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button