Хасково

Вятърът отнесе покрив на бензиностанция, ламарини и дървета

Силният вятър отнесе следобед покрива на бензиностанция на булевард „Васил Левски“ в Хасково. Според служители в обекта няма опасност от изтичане на гориво.

Паднал е основно окаченият таван над бензиноколонките. При падането на елементите от тавана няма пострадали хора или щети по автомобили. На място пристигнаха пожарникари, за да обезопасят района.
Докато траеше тази операция се получи сигнал и за висяща ламарина от съседен блок, като на място пристигна друг екип пожарникари.

26 са до ранния следобед сигналите до пожарната, свързани с бурния вятър в областта. Те са основно за откъртени ламарини, паднали клони и керемиди. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети. Отделно има 6 пожара, при които също няма пострадали, казаха пред Haskovo.info от Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

От областната администрация съобщиха, че към 16:30 часа сигналите са 42, като 32 са във връзка със силния вятър. На булевард „Христо Ботев“ в Димитровград е паднало дърво, топола е паднала на пътя за харманлийското село Рогозиново, съборено дърво има на пътя между селата Гледка и Кралево в община Стамболово. Паднали дървета има още в Любимец, на пътищата Хасково – Клокотница, Конуш – Козлец и на улица „Стара планина“ в областния град. Малко преди 17 часа е спряло електричеството в Маджарово, като се работи по отстраняване на аварията.

Пожарникари отстраняваха по обяд опасна ламарина на покрива на хасковския театър. Читатели на Haskovo.info изпратиха снимка на паднал голям клон от дърво в района на площад „Лебеда“.

Вятър

Скоростта на вятъра е над 70 км/ч, като за днес е обявен оранжев код за региона. За събота пък е обявен жълт код за силен вятър.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.04.2022 16:10 16:10

С какво ви го изпратиха този голям клон?

Back to top button