Регион

Близо 3 000 глоби в Хасковско за изтекли лични документи, в Любимец отново ще приемат заявления

В сградата на полицейския участък в Любимец отново ще се приемат заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

Служител на сектор „Български документи за самоличност“ ще обслужва гражданите, желаещи да им се издадат нови лични документи от 6 април всяка сряда от 8:30 до 13 часа и от 14 до 17:30 часа.

Гражданите са длъжни да подновят личните си карти в срок до 30 дни след изтичане на валидността им. За паспортите е предвиден срок до 3 месеца от изтичане на валидността документът да се върне в службата, която го е издала. При неспазване на тези срокове се съставя акт за административно нарушение и се дължи глоба, допълват от полицията.

От началото на годината в ОДМВР – Хасково са констатирани 2 991 подобни нарушения, като повечето от тях са за неподновени в срок лични карти или непредадени в срок паспорти. Всеки, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на лична карта или паспорт чрез портала за електронни административни услуги на МВР.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button