Любопитно

Кметът чете приказки на деца в димитровградската библиотека

Кметът на Димитровград Иво Димов чете приказки на деца от четвърта група от ДГ „Пролет“ по повод инициативата на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ „В чудния свят на приказките“, съобщават от общината.

На въпроса на Димов към децата дали им четат приказки вкъщи 6-годишният Петко отговори, че това било преди „когато били малки“, с което предизвика усмивките на присъстващите. Кметът препоръча родителите по-често да отделят време, за да четат приказки на децата си, докато малчуганите сами се научат да го правят и заобичат книгите.

Книги

Сред избора на децата бе любимата им приказка за Трите прасенца. „Който е усърден и трудолюбив и прави нещата както трябва – той устоява на проблемите“, направи аналогия с приказката Иво Димов и добави, че четенето на книги развива детското въображение и фантазия както нищо друго. Той разказа на децата за любимия си герой Крали Марко, неговата сила и справедливост. С участието си в инициативата на библиотеката кметът изрази подкрепата си към провеждания за 17 поредна година Национален маратон на четенето, който се обединява около идеята за насърчаване на четенето и повишаване видимостта на библиотеките и утвърждаването им в този процес.

Инициативите в димитровградската библиотека продължават и утре, като там приказки на децата от ДГ „Радост“ ще чете секретарят на общината Венета Колева.

Книги

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button