Любопитно

Училище „Св. Климент Охридски“ отпразнува 85 г. с голям концерт

С голям празничен концерт хасковското Основно училище „Св. Климент Охридски“ отпразнува 85 години от създаването си.

Кметът Станислав Дечев връчи специален приз – кристална статуетка на Света Богородица на директора на училището Гинка Райчева. „Вие сте наследниците на Централното българско училище в Хасково. Това е наистина изключителна история, която единствено вашето училище може да разкаже днес и да продължи да пише и утре. Всъщност вие много ясно сте го казали и в мотото на днешния празник „Между миналото и бъдещето“. Аз искам да ви уверя, че училищната история я пишете вие, пишете я сега. Дори нещо повече – вие пишете част от историята на Хасково“, каза в приветствието си градоначалникът. Той допълни, че училище „Св. Климент Охридски“ задава стандартите на образованието в Хасково от много години.

Концерт

Директорът на училището Гинка Райчева поздрави всички настоящи и бивши учители и ученици, благодари на родителите и заяви: „Училището не е само правила и програми. То е преди всичко общуване, емоции, устрем“. Поздравление отправи началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова. Бяха наградени отличниците на училището.

Пред препълнената зала в читалище „Заря“ бивши и настоящи ученици на ОУ „Св. Климент Охридски“ представиха спектакъл с много театрални сцени, танци, песни и много споделени емоции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button