Спорт

Сестри Стоеви и Даниел Николов ще играят на Световното първенство

Председателят на Българска федерация бадминтон Володя Златев връчи специално изработени плакети на звездите на бадминтона Габриела и Стефани Стоеви, които спечелиха на двойки жени трета титла на Европейското първенството.

Хасковлийки се окичиха със златото за първи път през 2018 г. в Уелва, след това през 2021 г. в Киев и в края на миналия месец защитиха титлата си в Мадрид. Награди получиха също новият треньор на шампионките Константин Добрев и физиотерапевтът Янислав Петков, допълват от федерацията.

Златев поздрави целия национален отбор за представянето в Мадрид. Оценка за представянето на Европейското първенство даде и Петя Неделчева: „Сестрите бяха фаворитки и очаквахме титлата. Мария Мицова и Даниел Николов на единично изпуснаха шансове да продължат още по-напред. Добре се представихме и на двойки мъже (Иван Русев и Илиян Стойнов) и на смесени двойки (Стойнов и Христомира Поповска). Ще се борим за квоти за Европейските игри, чиито квалификации започват след месец. На световното първенство ще имаме четирима представители в три дисциплини – сестри Стоеви на двойки жени, Даниел Николов индивидуално мъже и Линда Зечири индивидуално жени“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button