Любопитно

Димитровградската художествена галерия празнува 60-годишнина

Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград навършва 60 години. През тези години тя се е наложила като един културен и духовен център не само в града, но и в региона, а богатият ѝ фонд надхвърля многократно облика на една общинска галерия.

Тържественото честване на юбилея на 20 май от 18 часа ще бъде открито със знакова за Димитровград и Хасково изложба, която е плод на съвместния труд между галерията и катедра „Плакат и визуална комуникация“ към НХА, в лицето на доц. д-р Ненко Атанасов и негови студенти, съобщават от общината.

„Запазена марка – Димитровград и Хасково“ представлява колекция от подбрани запазени знаци, емблеми и фирмени надписи, търговски и производствени марки, създадени от началото на 60-те до края на 90-те години на миналия век. Авторите са български приложни графици, реализирали художествена продукция за местните индустрия и институции, по различни поводи, за целите на културни и много други събития.

На официалното събитие, ще бъде представено и новото лого на Ретро апартамента, което е дело на доц. д-р Ненко Атанасов. Като един истински рожденник, галерията ще има торта, балони и духова музика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button