Хасково

Без градски автобуси в Хасково в сряда. Спират и повечето междуградски

Транспортът ще бъде парализиран в сряда заради националния протест на превозвачите.

Градските и повечето от междуградските автобуси в Хасково спират утре от 9 до 17 часа. Няма да се движат автобусите по градските линии, които се изпълняват от частната фирма „Златно руно“. От транспортните фирми, изпълняващи междуградски курсове, съобщиха че също ще спрат автобусите между 9 и 17 часа. От част от компаниите обявиха, че щели да се движат само международните автобуси.

Във всички общини са получени уведомления от Конфедерацията на автобусните превозвачи във връзка с обявените протестни действия, че на 18 май от 9 до 17 часа автобусните фирми ще бъдат възпрепятствани да изпълняват курсовете си.

Междувременно от община Димитровград успокоиха, че от фирма „Бултранс“ ще се движат по график по общинската мрежа и междуградските линии, включително Хасково – Димитровград. Разговорите между кмета Иво Димов и превозвачите са инициирани заради матурата по български език и литература утре и абитуриентите, които ще пътуват, за да се явят на изпита.

Протест на превозвачи утре ще има и край ГКПП „Капитан Андреево“, където се очаква да се съберат шофьори с товарни автомобили.

Въпреки че диалогът беше подновен на среща с премиера Кирил Петков и част от министрите, протестът не беше отменен. Исканията на превозвачите са премахване на биосъставката в дизеловото гориво, която повишава цената, да се намали или премахне акцизът на горивата и да има мораториум върху тол таксите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.05.2022 20:10 20:10

Пълно безумие от страна на превозвачите. Да накараш хората да се чудят как да пътуват е меко казано срамно за тези, които се наричат превозвачи. Ще спечелят единствено негативи, нищо повече. Тезий които имат купена карта или билет и им спрат автобуса, трябва да ги съдят. Да видят тогава дали ще спрат автобусите. Протестът трябваше да е под друга форма.

Анонимен
Анонимен
17.05.2022 20:24 20:24
Отговор до  Анонимен

Протестът е под правилна форма. Исканията им, обаче, не са.
Тол такси трябва да започнат да се събират най-накрая. Биодобавката е вид диверсификация от руската суровина и не би трябвало да се премехва. Особено в настоящата ситуация. Евентуално може да се мисли нещо временно за акциза, но трябва разумен диалог, а не тръшкане.

Един от многото
Един от многото
17.05.2022 23:58 23:58
Отговор до  Анонимен

То и винетки трябва да се плащат само за магистрали!

Изберете българското
Изберете българското
17.05.2022 23:56 23:56
Отговор до  Анонимен

Ползвайте БДЖ!

Back to top button