Любопитно

Детски спектакъл на хасковския театър на национален фестивал

Детският спектакъл на хасковския театър „Хензел и Гретел“ ще участва в 22-ия Национален куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“.

Актьорите Петър Влайков, Стефана Дункова и Мартин Милчев ще се представят пред публиката и журито утре на сцената на Куклен театър „Георги Митев“ в Ямбол. Режисьор на спектакъла е Ева Кьосовска.

В конкурсната програма са включени седем постановки. За отличията от фестивала ще спорят още „Славеят“ на ДКТ Сливен, „Кученцето, което не знаеше да лае“ на ДКТ – Пловдив, „Лече Буболечке“ на Фондация Театър „Хамелеон“ – Пловдив , бургаският „Капитане, Капитане“, „Вълкът и седемте козлета“ на ДКТ – Добрич и „Пипи Дългото чорапче“ на театъра от града – домакин.

Театър

Извън конкурсната програма участват трупи от Перуджа, Италия и на албански театър за деца от Скопие. Фестивалът продължава до 28 май, когато ще бъдат раздадени и театралните награди.

Първото издание на конкурса е било през далечната 1971 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button