Регион

Хасковска делегация посети панаира в Одрин

Делегация от Хасково е посетила Одринския панаир на земеделието, животновъдството, храните и индустрията, съобщават от областната администрация.

В нейния състав са били областният управител Катя Панева и председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Визитата им е била по покана на председателя на Управителния съвет на Търговско-промишлената палата на Одрин Реджеп Зъпкънкурт.

Форумът се провежда за 22-ри път. Тазгодишното му издание е от 25 до 29 май. Организира го Одринската търговско-промишлената палата в кампуса на Тракийски университет в Караагач, Одрин, с когото палатата си сътрудничи. В откриващата церемония са се включили много международни и национални участници – на търговски представителства от България, Гърция, Турция, областни управители, генерални консулства и други делегации, включително от Косово.

Панаирът играе важна роля за селскостопанското производство, с принос за провинцията и целия регион. В него всяка година се включват все повече компании, занимаващи се с производство и продажби в секторите на земеделието, животновъдството, храните и промишлеността. Широка е и публиката, която посещава щандовете на фирмите, за да достигат до различни и повече пазари.

Tази година за първи път на панаира ще бъдат показани и популяризирани продукти от географско значение на Съюза на камарите и стоковите борси на Турция от територията на област Тракия – от градовете Одрин, Чанаккале, Къркларели, Текирдаг, за да бъдат представени на местни и чуждестранни посетители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button