Регион

Рекордно количество валута откриха в автобуси на Капитан Андреево – ВИДЕО

Недекларирана валута за около 3 700 000 лв. е открита при проверка на три турски автобуса на ГКПП „Капитан Андреево“ през последните дни. Това е рекордно количество валута, хваната на пункта през последните 10 г., съобщиха на брифинг от прокуратурата и Агенция „Митници“.

Тритe случая нямат връзка помежду си, въпреки че автобусите се движат по една и съща линия – от Румъния за Турция. При първия случай на 26 май в тайник са намерени 9 пакета със 162 00 евро. Половин час по-късно във фабрична кухина на втория автобус са открити 120 000 евро. При третия случай от 28 май на 4 места с рентген са открити 1 610 870 евро. И по трите случая има задържани турски шофьори и стюарди.

Валута

Зам.-районният прокурор Мария Кирилова каза, че от началото на годината има 10 дела за недекларирана валута при излизане от страната. Тя е на стойност над 7 млн. лв., като за сравнение за същия период на миналата година е имало две бързи производства за валута за около 1 млн. лв. Законът предвижда наказание до 5 г. затвор или глоба в размер на 1/5 от предмета на престъплението, като досега имало само един случай, в който извършител се е съгласил на глобата. Суми над 10 000 евро трябва да се декларират на границата, като се посочи произхода на парите.

ВалутаЗам.-директорът на ТД „Митница Бургас“ Стефан Марашев съобщи, че само през май има 8 случая на хваната недекларирана валута за над 8 млн. лв., а от началото на годината те са 14 за над 9 млн. лв. За миналата година количеството на задържаната недекларирана валута е за над 10.5 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Марлоу
Марлоу
30.05.2022 15:36 15:36

Най големия престъпник марашев ще дава изявления за контрабанда.Тоя боклук лиза задници на гербаджийските бандити сега краде за просто кирчовци.

Back to top button