Любопитно

Два национални музея планират разкопки в Хасковска област

Националният археологически музей това лято предвижда археологически проучвания на антично селище при Александровската гробница.

Под ръководството на известния археолог Георги Нехризов ще бъдат извършени теренни издирвания в землищата на Симеоновград и селата Александрово, Константиново, Поляново и Преславец.

Предстои и проучване в един от секторите на праисторическия обект при село Нова Надежда с ръководител Крум Бъчваров. Продължава работата на екипите по разкриване на богатствата на скалния комплекс Глухите камъни в община Любимец.

Екип от Националния исторически музей отново ще проучва късноантичната и средновековна крепост Букелон при свиленградското село Маточина.

Министерството на културата сега разглежда заявките за финансиране на археологически проучвания и теренна консервация, след което ще бъде приета конкретна програма за археологическо лято 2022 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.06.2022 12:21 12:21

Еееее, сетиха се. 40 години по-късно възобновяват разкопките при Констанция.

Back to top button