Регион

Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

Собственикът на агресивните кучета в хасковското село Въгларово Анастас Караиванов беше освободен от ареста от Хасковския районен съд срещу 6 000 лв. парична гаранция, която той трябва да внесе в 7-дневен срок.

Haskovo.info припомня, че мъжът е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучетата си в резултат на което е причинена тежка травма. Във вторник следобед едно от многото кучета, които Караиванов отглежда в края на село Въгларово успяло да се отвърже. То е от породата азиатски вълкодав и нападна 10-годишно дете. Момченцето е в критично състояние в болница, където лекарите продължават да се борят за живота му.

Анастас беше задържан с прокурорска мярка за 72 часа, като от държавното обвинение поискаха постоянен арест за мъжа. Причината е, че извършеното деяние е с висока степен на обществена опасност и е можело да пострада и друго дете. Според прокуратурата ако бъде освободен Анастас може да се укрие. Ако бъде признат за виновен го грозят до 3 години затвор или пробация и глоба до 5 000 лв.

СъдАдвокатът на обвиняемия поиска най-леката мярка подписка, защото той се е грижил за кучетата си, връзвал ги е и не е могъл да предвиди случилото се. Според защитника няма реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Отделно веднага след като е научил за инцидента се е притекъл на помощ на детето, вързал е кучето, върнал се е при пострадалото момченце и го е успокоявал, като го е държал за ръката, докато дойде линейката.

„Молим се детето да е живо и здраво. Ще помагаме с каквото можем – с кръв, с пари… Няма да се укрия, моля съдът да не ме задържа, за да се грижа за майка ми и животните“, заяви Караиванов.

В крайна сметка съдът отхвърли искането на прокуратурата и прие аргументите на защитата. Според съдията може да се направи обосновано предположение, че Анастас Караиванов е извършил престъплението в което е обвинен, но не може да се изведе реалната опасност, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Той от десетилетия живее и отглежда животни в селото, като съдейства на разследващите. По тази причина му беше наложена по-леката мярка парична гаранция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.

Арест и обвинение за собственика на агресивните кучета във Въгларово

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button