Любопитно

Голям интерес към първата студентска вечер на сцената на „Ямача“

Студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалност Актьорство за драматичен театър от класа на проф. Снежина Танковска се представиха първи във фестивала „Сцена на края на града“ в Хасково.

На откритата сцена в парк „Ямача“ те изиграха при голям интерес „Рeter Gynt“ от Дейвид Хеър, по Хенри Ибсен. Спектакълът е по идея на проф. Снежина Танковска. „Рeter Gynt“ е една завладяваща и очарователна игра на човека със света и на света с човека, игра, в която правилата са създадени, за да се нарушават, до момента в който вече няма накъде. Спектакълът е спечелил Проектната програма към Театър НАТФИЗ в категория „Драматичен театър“.

ТеатърHaskovo.info припомня, че първият студентски театрален фестивал беше открит снощи. Представленията са от 21 часа до края на седмицата. На 21 юни ще се представят студентите в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ от класа на Стефан Москов. Те ще изиграят „Изкуството да оглупееш“.

ТеатърНа 21 и 22 юни от 16 часа в театър „Иван Димов“ ще се проведат срещи за кариерно ориентиране и развитие в направление изкуство.

Откриха „Сцена на края на града“ в парк „Ямача“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Peter GYNT
Peter GYNT
21.06.2022 22:20 22:20

Пропуснали сте с да отбележите режисьорът на представлението – Боян Арсов.

Back to top button