Хасково

Окончателно оставиха на свобода Анастас Караиванов срещу 6 000 лв. гаранция

Анастас Караиванов от хасковското село Въгларово остава на свобода срещу парична гаранция от 6 000 лв.

Днес Хасковският окръжен съд отхвърли протеста на прокуратурата срещу определението на Хасковския районен съд, с което Караиванов беше освободен от ареста срещу паричната гаранция. Haskovo.info припомня, че мъжът е обвинен, че не е положил достатъчно грижи за кучетата си в резултат на което е причинена тежка травма. Във вторник през миналата седмица едно от многото кучета, които Караиванов отглежда в края на селото успяло да се отвърже. То е от породата азиатски вълкодав и нападна 10-годишно дете. Момченцето е в тежко състояние в болница, където лекарите се борят за живота му.

От прокуратурата искат постоянен арест за мъжа заради високата обществена опасност на престъплението, опасността да се укрие или да извърши друго престъпление. Повдигнатото обвинение е за престъпление, за което е предвидено до 3 години затвор или пробация и глоба до 5 000 лева.

Защитникът на Караиванов заяви, че мярката за неотклонение, наложена от районния съд е адекватна. Анастас каза пред окръжните магистрати, че иска само детето да е добре, няма да се укрива, съжалява за случилото се и е готов да помага с каквото може.

И за въззивния съд няма реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е с чисто съдебно минало, от дълги години живее в селото и се занимава с животновъдство. Така той остава на свобода срещу паричната гаранция, като определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

10-годишно дете е с опасност за живота след нападение от куче

След жестокото нападение над дете във Въгларово започна подписка срещу кучетата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button