Регион

Отмениха присъда от 13 г. затвор за контрабанда на хероин за 1.7 млн. лв.

Апелативен съд – Пловдив отмени присъда на Хасковския окръжен съд, с която турският гражданин Ремзи Гунана е осъден на 13 г. затвор и глоба от 100 000 лв. за трафик на хероин, като го призна за невинен.

Съдът е потвърдил наказанието на втория подсъдим по делото – немският гражданин Вернер Рудолф, който е осъден на 9 години затвор и глоба от 100 000 лева. Делото е образувано по жалби на подсъдимите срещу наказанията им, съобщават от пловдивския съд.

Ремзи Гунана е признат от Хасковския окръжен съд за виновен в това, че на 19 август 2019 година на ГКПП „Капитан Андреево“ в съучастие с подсъдимия Вернер Рудолф, в качеството на помагач, с лек автомобил Опел с немски регистрационен номер, пренесъл през границата на страната от Турция в България 18.972 кг. хероин на стойност 1 707 489 лева. Немският гражданин, който е бил шофьор на колата и е пътувал за Щутгард, е признат за виновен в извършване на същото престъпление.

Според апелативните магистрати доказателствата са недостатъчни, за да се обоснове обвинението срещу турския гражданин. За това го призна за невинен и отмени мярката му за неотклонение „задържане под стража“, като я замени с „подписка“. Подсъдимият беше освободен още в залата.

Решението на Пловдивския апелативен съд подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button