Хасково

Общински електробуси с по-евтини билетчета сменят две автобусни линии в Хасково до месец

Петте нови електрически автобуса, които бяха закупени по проект за 5 млн. лв., се очаква да бъдат пуснати до месец по две линии в Хасково, съобщи кметът Станислав Дечев.

За целта обаче общинският съвет утре трябва да даде зелена светлина общината да сключи договор с Тролейбусен транспорт за възлагането на двете линии. Едната ще е от ЗММ до квартал „Болярово“ и обратно, а другата ще е от бившия ДАП, квартал „Македонски“ по булевардите „Илинден“, „Васил Левски“ до ТИХ труд и обратно. Досега линиите 1 и 4 се изпълняваха от „Златно руно“, като билетът струваше 1.30 лв. Цената на билета на електробусите ще бъде 1 лв., каквато е на тролейбусите в града.

ЕлектроавтобусиДечев каза, че една от целите на проекта е да се подобри въздуха в районите на тези линии. Отделно там има големи предприятия с много работници, чието придвижване ще бъде улеснено.

За автобусите са изградени 1 бърза и 5 бавни зарядни станции. С един заряд те могат да изминат до 340 км. Снабдени са с рампа за колички, имат климатици, монитори, които показват спирките, възможност за зареждане на мобилни телефони на всяка седалка. Монтирани са и камери за видеонаблюдение.

Управителят на Тролейбусен транспорт Албен Манджуков заяви, че сега се търсят 6 – 7 шофьори, както и кондуктори.

Електроавтобуси

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.06.2022 22:48 22:48

По бул. „Илинден“ от колко год. няма гр. транспорт? ПОНЕ…. 15…

Веси
Веси
01.07.2022 13:59 13:59

Няма ли да се дублира линия 1 от болярово до ЗММ?

А ще пуснете ли тролей Орфей-ЗММ (Практис) да е по-начесто?

Анонимен
Анонимен
01.07.2022 18:20 18:20
Отговор до  Веси

Новата ще замени старата. Вече няма да пътуват старите автобуси, а новите

Back to top button